Jarný zemiakový šalát s mletým zeleninovým rezňom

Autor receptu: peta5

Keď sme sa v zime dojedli majonézového s rezňami a teraz sa to pokúšame zhodiť, urobíme si na jar a v lete bez majonézy a so zeleninkou.

120 minút
príprava

Postup

  1. množstvá som neuviedla, takmer vždy všetko robím ˝od oka˝, každý nech si upraví podľa seba...
  2. Zemiaky v šupke dáme variť do osolenej vody. Po dovarení scediť, ošúpať a pretlačiť na hranolky, poliať olivovým olejom.
  3. Jarnú cibuľku si očistíme, umyjeme, nakrájame na drobno a dáme zovrieť do klasického slano-sladko-korenisto-octového nálevu. Hneď ako zovrie, odstaviť a cibuľku scediť, ináč zmení farbu. Nálev si samozrejme necháme do šalátu.
  4. Cibuľku pridáme k zemiakom, zalejeme nálevom toľko koľko prijmú a poriadne premiešame. Pridáme petržlenovú vňať posekanú nadrobno a ja najradšej pridávam nadrobno posekanú pažítku, no teraz som nemala... Dáme do chladničky oddychovať a ideme na rezne.
  5. Zeleninové rezne som robila podľa toho ˝čo chladnička, špajza a mraznička dala˝. Kľudne si zeleninové druhy upravte podľa svojej chuti. Zeleninu si očistíme, umyjeme a upravíme. Mrkvu, paštrnák, stonkový zeler si nakrájame nadrobno a spolu s ružičkovým kelom dáme do hnrca a raz prevaríme. Dáme scediť a primešame k hrášku a kukurici. Hrášok predvárať netreba.
  6. Pripravíme si mlynček na mäso a všetkú zeleninu zomelieme.
  7. Dozomletej zeleniny zamiešame bylinky, korenie, vajíčka, podľa potreby strúhanku a múku. Necháme tak 15 min. postáť a aspoň si zatiaľ upraceme ten neporiadok čo nám vznikol :)
  8. Pripravíme si trojobal, zmes premiešame a tvarujeme si ˝rezne˝, obalíme a šup na panvicu.
  9. Vyprážame z oboch strán pomaly na miernej teplote do zlata. Dobrú chuť.