Jarný paradajkový šalát s balzamicovým octom (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Konečne je tu jar a nám sa zažiadala svieža, ľahká jarná večera. Recept je veľmi jednoduchý a rýchly. Podávala som s čerstvo upečeným chlebom, ale viem si k nemu predstaviť aj čerstvé pečivo alebo opečenú cesnakovú bagetku. V menšom množstve podávam ako šalát k rôzne upravenému mäsu. Môže sa podávať aj ako ľahký letný obed v horúcich dňoch.

4
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Umyté paradajky som pokrájala na mesiačiky.
  2. Pripravila som si balzamicový ocot a olivový olej.
  3. Očistila som jarnú cibuľku, nakrájala som na kolieska zelenú aj bielu časť.
  4. Pripravila som zálievku na šalát zmiešaním balzamicového octa s olejom a dochutila som ju soľou a cukrom.
  5. Paradajky som rozdelila na taniere, okoronila som čerstvo mletým čiernym korením, pokvapkala som ich zálievkou z balzamikového octa, posypala pokrájanou jarnou cibuľkou a podávala som s čerstvo upečeným domácim chlebom.