Jarné špenátové raňajky (fotorecept)

Autor receptu: cesminaz

Je sezóna špenátu a šóšky :-) tak to treba využit a pripraviť rýchle, zdravé a chutné raňajky či večeru ;-)

4-5
porcie

Suroviny

Postup

  1. Pripravime si 6 - 7 ks väcsich hribov podla chuti.J a som dala hnede šampiňony, ktore som mala este v mrazaku. Pokrajame ich na mensie kusky. Oplachneme si šošku a špenat, ktory nasledne tiez pokrajame. Cibulu si tiez nakrajame na mensie kocky...
  2. Rozohrejeme si trocha oleja,dame cibulu, osolime a nechame chvilu piect - nie celkom do sklovita. Potom pridame hriby a prikryte dusime, kym budu hriby polomäkke. Nasledne môžme dat buď kusok nakrajanej klobasy alebo nejaky párok podla vlastnej chuti. Ja som dala tentoraz 2 ks udenych párkov. Ale je to vyborne aj bez, len tak na "zeleno" ;-) Znova prikryjeme a dodusime hriby do mäkkosti :-) to je par minutiek. Napokon pridame pripravene listy, osolime a nechame zakryte dusit..
  3. Ku koncu, ked je uz špenat hotovy, dame na väcsí plameň a popolievame ho rozslahanymi vajickami. Cele nechame bez miesania prejst varom..
  4. Jedlo je velmi chutne, rychlo hotove a aj zdrave :-) V tomto obdobi sú taketo jedlá u nás velmi časte a oblubene. Štavel dava špenatu šmrnc a trocha kyslosti, ktore vyborne spolu ladia :-) Podavame väcsinou s chlebom alebo inym pečivom. Dobru chuť..