Jarné plnené kuracie mäso

Autor receptu: stefanm

Pôvodne som uvažoval o mäsku z moriaka ale čoskoro budeme mať rodinné oslavy tak tú morčacinku použijem tam a tu som použil kuracinku. Ale hovorí sa, aspoň v "odborných" kruhoch, že - vták ako vták .

15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuracie mäso (prsia alebo vykostené nohy) rozložíme na pláty,osolíme,potrieme taveným syrom a na to poukladame šunku ,v slanej vode obvarenú špargľu a kúsky jarnéj cibuľky.Zrolujeme alebo preložíme,previažeme niťou a po krátkom opečeni na rozohriatom oleji podlejeme a dusíme kým rolky nezmäknú.Po ochladnutí odstránime nite nakrájame na hrubšie plátky,prelejeme omáčkou ktorú sme si pripravili povarením ríbezľového kompótu s cukrom a citrónovou šťavou,trochou bazalky,rozmixovali a dohustili solamylom rozpusteným v troche studenej vody.Podávame s opekanými zemiakmi na balzamikovom octe a pivom.