Jarné bryndzovníky (fotorecept)

Autor receptu: melbea

Na záhradke nám vyrástla prvá pažítka a tak ma napadlo urobiť v našej rodine obľúbené bryndzovníky s pažítkou a cibuľkou. Chutia super samotné, ale aj s kyslou polievkou. Skúste, len sa tak po nich zapráši...

8
porcií
60 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Do misy preosejeme múku, do stredu urobíme jamku, do nej rozdrobíme kvasnice, zalejeme trochou teplého mlieka, v ktorom sme rozpustili lyžičku cukru. Počkáme, kým sa urobí kvások.
  2. Keď máme kvások, pridáme 1 KL soli, zvyšné mlieko, vypracujeme cesto, na konci do neho zapracujeme olej a necháme ho vykysnúť.
  3. Kým nám cesto kysne, pripravíme si ostatné prísady, ktoré budeme potrebovať. V miske zmiešame bryndzu s kyslou smotanou. Čerstvú pažítku si nakrájame nadrobno. Nakrájame cibuľu na mesiačiky, posolíme ju a osmažíme do sklovita na oleji.
  4. Nakysnuté cesto rozvaľkáme na doske, šálkou vykrojíme kolieska, ktoré uložíme na vymastený plech. Do stredu každého kolieska dáme bryndzovo-smotanovú plnku, na ňu dáme cibuľku, pažítku, môžme posypať mletou červenou paprikou a okraje koláčika potrieme rozšľahaným vajíčkom.
  5. Koláčiky pečieme pri teplote 180 stupňov, cca 15-20 min. Prajem dobrú chuť.