Jarná zeleninová polievka s haluškami z pohánkovej krupice

Autor receptu: nelajsia

Osviežujúca ľahká polievka na horúce leté dni

20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zeleninu, zemiaky, cibuľu a koreniny dáme variť do vody, ked je všetko mäkke, zavárame halušky.
  2. Halušky - pohánkovú krupicu(mnnožstvo podľa chuti) zalejeme vývarom z polievky tak, aby vznikla hustá kaša, necháme asi 10 min. postáť, pridáme vajce, soľ, pol lyžičky prášku do pečiva(alnatura) a maslo, vypracujeme hustejšiu hmotu, podla chuti, niekto má rád tuhšie halušky, niekto mäkksie. Dvomi lyžičkami formujeme halušky, ktoré vkladáme do vriacje polievky, povaríme cca 5 min. polievku posypeme petržlenovou vňaťou