Pečené zemiaky

Jánošíkova plnená taška (fotorecept)

Autor receptu: mysiacik

Recept sme si vymysleli sami doma. Manžel mi rozprával, akú by mal predstavu a ja som kuchtila... Odvtedy tieto úžasné zemiaky robievame veľmi často vždy s niečim iným...

20 minút
príprava
75 minút
na 200 °C

Postup

  1. Zemiaky v šupke si poriadne umyjeme, prekrojíme na poly a veľkou lyžicou vyrežeme jeho vnútro asi tak ako je na mojej fotke.
  2. Postupne ukladáme na plech a okoreníme rôžnymi druhmi korenia, ja som použila mlynčekové štvorfarebné, ale aj korenie so sušeným citrónom, ale je na vás, môžte kľudne pridať aj grilovacie a taktiež, týmto korením okoreníme trocha aj poukladané zemiaky, ktoré nezabudneme aj osoliť. Takto pripravené zemiaky dáme do rúry na 200 stupňov, pokým sa nám nezačnú troška pripekať a chytať peknú hnedkastú farbu.
  3. Medzitým ako sa nám pečú zemiaky, si na panvici rozohrejeme olej, pridáme na drobno nakrájanú cibuľku, aj jarnú, orestujeme do sklovita, pridáme na drobno nakrájané kuracie prsia, osolíme, okoreníme, pridáme kečup, horčicu, ak sa nám mäsko uzavrie pridáme na úplne nadrobno nakrájanú slaninku a aj šampiňóny, ktoré taktiež nakrájame. Takto v krátkosi podusíme, ozaj len krátko. Do misky si nastrúhame syr a z neho asi jednu tretinu pridáme do našej zmesi, ešte raz premiešame a môžme plniť naše zemiačky. Ak sú zemiačky opečené, vytiahneme ich a veľkou lyžicou ich naplníme.
  4. Dáme ich do rúry asi na 10 minút, opäť vytiahneme a posypeme syrom, nakoniec dáme ešte zapiecť a dobrotka je na svete už len nakrájať zeleninku a naliať pivko a večera ako z rozprávky :D A aby som nezabudla, odkrojky zo zemiakov samozrejme nezahadzujeme, buď ich použijeme na zemiakové placky, alebo čosi iné :) DOBRÚ CHUŤ :)