Kokosový zákusok
Jamajka rezy (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Náš víkendový zákusok.
20 porcií |
60 minút príprava |
3x10 minút na 180 °C |
Postup
- Vajcia s cukrom som vymiešala do peny, pridala som vlažnú vodu a napokon olej, ktorý som iba ľahko vmiešala vareškou.
- Múku som zmiešala s práškom do pečiva a preosiala do vaječnej hmoty a opatrne vareškou vmiešala. Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a upravila. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a cesto som piekla 10 minút. Takto som pripravila 2 svetlé pláty cesta.
- Pri príprave kakaového cesta som postupovala podobne, akurát k múke som okrem prášku do pečiva primiešala aj kakao.
- Upečené dva svetlé a jeden kakaový plát som nechala chladiť na mriežke.
- Pripravila som krém. V mlieku som rozmiešala detskú krupicu a uvarila hustú kašu a ihneď nádobu ponorila do studenej vody a nechala vychladiť. Maslo s cukrom som vymiešala do peny, pridala som čokoládový likér. Zmiešala som s vychladnutou kašou.
- Do krému som napokon vmiešala aj mletú zrnkovú kávu. Krém som rozdelila na 2 časti a uložila do chladničky stuhnúť.
- Na podnos som uložila biely korpus a natrela som ho horúcim jahodovým lekvárom.
- Na lekvár som natrela prvú polovicu krému. Na krém som uložila kakaový korpus, natrela som ho lekvárom.
- Do mlieka som vysypala pistáciový puding, cukor a uvarila kašu. Keď začala hustnúť, primiešala som do nej kokos. Napokon som pridala maslo a dobre vymiešala. Nechala som chladiť. Vychladnutú kokosovú hmotu som natrela na lekvár. Takto pripravený zákusok som uložila do chladničky stuhnúť.
- Keď kokosová vrstva stuhla, natrela som na ňu druhú polovicu krému.
- Napokon som na krém uložila druhý biely korpus a zákusok uložila na 3 hodiny do chladničky. Potom som ho zaťažila a do rána nechala v chlade.
- Druhý deň som pripravila čokoládovú polevu, vrchný korpus som poliala polevou a uložila do chladničky stuhnúť.
- Po stuhnutí polevy som krájala horúcim mokrým nožom na rezy. Vrch som posypala čokoládovými struhlinkami.
Prajem vám dobrú chuť.