Kuracie karí

Jaipur karí

Autor receptu: podravka

Ak chystáte večer v ázijskom štýle, potom pokrm ochutený Podravkou Ázia zaručene nesmie chýbať. Vyskúšajte netradičné jaipur karí, do ktorého sa zaručene zamilujete!

4
porcie
40 minút
príprava

Postup

  1. Jablká zbavíme jadrovníkov, ošúpeme a pečieme spolu s maslom na 170 °C asi 20 minút. Medzitým si nakrájame cibuľu, mrkvu a petržlen. Najskôr orestujeme cibuľu do zlata, pridáme mrkvu, petržlen a všetko osmažíme.
  2. Podlejeme vodou a dusíme domäkka. Pridáme pečené jablká a všetko rozmixujeme. Zmes ochutíme ochucovadlom Ázia a krátko povaríme.
  3. Kuracie prsia nakrájame na rezance a osmažíme do mäkka. Na záver ochutíme ochucovadlom Ázia a krátko pečieme. Po dokončení ho pridáme do omáčky, v ktorej mäso chvíľu podusíme.
  4. Podávame s ryžou basmati.