Jahodový zákusok so šľahačkou (fotorecept)

Autor receptu: chica114

Tento koláčik je vlastne spojením dvoch receptov.

45 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Všetky suroviny na cesto zmiešame.
  2. Vymiešane cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech (malý plech). Upečieme pri teplote 180 stupňov.
  3. PLNKA: šľahačkovú smotanu vymiešame zo stužovačom. Do hotovej pridáme cukor podľa chuti.
  4. Do vyšľahanej šľahačky pridáme kyslú smotanu a mascarpone a posekané jahody. Vymiešame.
  5. Plnku rozotrieme na vychladnutý korpus a na to dáme bebe keksy ktoré ľahko namočíme do mlieka.
  6. Na bebe keksy natrieme polevu. POLEVA: všetky suroviny na polevu vymiešame až nám vznikne hladká hmota. S touto polevou polejeme keksy. Na záver ozdobíme postrúhanou čokoládou Margot.
  7. Verím že si pochutíte tak ako my. Zákusok krájame na druhý deň horúcim nožom na kocky. Je veľmi ľahký a osviežujúci.