Jahodový zákusok so šľahačkou (fotorecept)
Autor receptu: chica114
Tento koláčik je vlastne spojením dvoch receptov.
45 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Všetky suroviny na cesto zmiešame.
- Vymiešane cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech (malý plech). Upečieme pri teplote 180 stupňov.
- PLNKA: šľahačkovú smotanu vymiešame zo stužovačom. Do hotovej pridáme cukor podľa chuti.
- Do vyšľahanej šľahačky pridáme kyslú smotanu a mascarpone a posekané jahody. Vymiešame.
- Plnku rozotrieme na vychladnutý korpus a na to dáme bebe keksy ktoré ľahko namočíme do mlieka.
- Na bebe keksy natrieme polevu. POLEVA: všetky suroviny na polevu vymiešame až nám vznikne hladká hmota. S touto polevou polejeme keksy. Na záver ozdobíme postrúhanou čokoládou Margot.
- Verím že si pochutíte tak ako my. Zákusok krájame na druhý deň horúcim nožom na kocky. Je veľmi ľahký a osviežujúci.