Jahodový zákusok s mascarpone krémom

Autor receptu: chopard

Neskutočné spojenie chutí... Vyskúšajte

Postup

  1. práškový cukor, vanilku a žĺtky vyšľaháme do peny. Pridáme olej, vlažnú vodu a múku s rozmiešaným práškom do pečiva. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, a zľahka vmiešame do vaječného základu. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme.
  2. Mascarpone vymiešame s tvarohom a práškovým cukrom.
  3. Smotanu na šľahanie vyšľaháme a zľahka vmiešame do tvarohovo mascarponového krému
  4. Polovicu z krému natrieme na upečený korpus. Pokladieme na plátky pokrájané jahody a potrieme zvyšným krémom.
  5. Posypeme nastrúhanou čokoládou a dáme stuhnúť - najlepšie cez noc do chladničky.