Jahodový zákusok s mascarpone krémom
Autor receptu: chopard
Neskutočné spojenie chutí... Vyskúšajte
Postup
- práškový cukor, vanilku a žĺtky vyšľaháme do peny. Pridáme olej, vlažnú vodu a múku s rozmiešaným práškom do pečiva. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, a zľahka vmiešame do vaječného základu. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme.
- Mascarpone vymiešame s tvarohom a práškovým cukrom.
- Smotanu na šľahanie vyšľaháme a zľahka vmiešame do tvarohovo mascarponového krému
- Polovicu z krému natrieme na upečený korpus. Pokladieme na plátky pokrájané jahody a potrieme zvyšným krémom.
- Posypeme nastrúhanou čokoládou a dáme stuhnúť - najlepšie cez noc do chladničky.