Jahodový sirup za studena (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Tiež som robila sirup, ktorý sa nevarí. Sirup som robila podľa receptu, ktorý pridala @Sovka62

Postup

  1. Umyté jahody som odstopkovala, veľké som prekrojila. Do väčšej smaltovej misy som vložila jahody. Zaliala som ich 2 litrami vody. Pridala som kyselinu citrónovú. Masu som premiešala a dala do druhého dňa do chladničky. Občas som jahody premiešala.
  2. Na druhý deň som jahody precedila cez sitko vystlané gázou. Pridala som 2 kg cukru. Miešala som sirup, kým sa cukor nerozpustil. Sirup som naliala do vyvarených fliaš.
  3. Tento sirup je lepší ako varený. Chuť jahôd je v ňom podstatne výraznejší. Podľa tohoto receptu sa dá robiť sirup z rôzneho drobného ovocia. Napríklad z černíc, čučoriedok, malín, ríbezlí.