Jahodový zákusok

Jahodový rez s pudingom a so želatínou (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Je sezóna jahôd, o chvíľu bude aj ďalšie ovocie, ktoré sa dá obmieňať, tak ponúkam koláčik, ktorý poteší.

20-25
porcií
50 minút
príprava
25 minút
na 190  °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista, postupne pridávame štipku soli, striedavo vlažné mlieko, olej. Múku, kakao preosejeme, pridáme prášok do pečiva a zmiešame. Plech 25x35 cm vyložíme papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme cesto. Rúru predhrejeme na 190 stupňov pečieme 25 minút. Po upečení korpus necháme vychladnúť. Pripravíme suroviny na plnku.
  2. V troche mlieka rozhabarkujeme jahodový puding v prášku. Zvyšok mlieka, cukor, štipku soli dáme variť, po zovretí mlieka vlejeme rozmiešaný puding. Uvaríme hustý puding, do ktorého za horúca vmiešame maslo pokrájané na menšie kúsky. Z korpusu odstránime papier na pečenie, boky upravíme a po celom korpuse urobíme dierky, viď foto.
  3. 1/2 pudingovej plnky nanesieme na korpus a rozložíme piškóty.
  4. Na piškóty rozotrieme zbytok plnky, poukladáme jahody, ktoré prekrojíme.
  5. Urobíme želatínu - sirup, vodu dáme do misy, v troche vody rozhabarkujeme Zlatý klas a uvaríme želé. Alebo želatínu v prášku pripravíme podľa návodu na obale. Želatínu nanesieme na jahody a zákusok dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním pokrájame na rezy, kocky. Dobrú chuť.