Jahodový koláč s pudingom

Autor receptu: matus113

Urobte radosť všetkým doma a upečte tento chutnučký koláčik.

5
porcií
40 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Práškový cukor, polohrubú múku, 3 celé vajcia, šľahačku na šľahanie a 1 kypriaci prášok do pečiva zmiešame dokopy a vytvoríme cesto. Cesto dáme na vymastený a múkou vysypaný plech a rozotrieme. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov.
  2. Medzitým ako sa nám cesto pečie si pripravíme jahodový puding na plnku podľa návodu na sáčku. Necháme úplne vychladnúť a vmiešame mixérom polovicu masla na krém.
  3. Cesto sme piekli približne 15 - 20 min. Pokiaľ je cesto teplé, potrieme ho ešte džemom - najlepšie kyslejším (ríbezľovým, čučoriedkovým). Potom na cesto natrieme pripravený krém, a nakrájame umyté čerstvé jahody.
  4. Nakoniec si pripravíme tortové červené želé podľa návodu v sáčku. Mierne vychladnutou želatínou zalejeme koláč. Dáme na noc vychladnúť do chladničky.