Jahodový kebab s citrónovo-rozmarínovým mascarpone

Autor receptu: varimeinak

Je leto, sezóna jahôd, kúpite ich na každom rohu..... tak prečo si nepripraviť chutný letný dezert z jahôd ?! Prvým a veľmi dôležitým krokom je kúpiť si dobré jahody, nie tie z Tesca (alebo iného super obchodu), ktoré sú nádherne červené, ale kyslé ako ..... Tento jednoduchý osviežujúci dezert si pozrite prostredníctvom videa z našej produkcie a ďalšie vysvetlivky nájdete v popise dole v recepte. Tak už len dobrú chuť.

4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Jahody očistíme od stopiek a umyjeme pod tečúcou vodou.
  2. Do hrnca dáme asi 1 šálku vody a 1/2 šálky cukru. (ak chcete viac pridajte viac, ale dodržte pomer). Necháme variť kým sa nám voda nezredukuje. Práve vo chvíli, keď nám to začne meniť farbu na zlatohnedú a má to konzistenciu tuhšieho sirupu, tak máme karamel hotový.
  3. Jahody napicháme na špilky, alebo na hrubé stonky očisteného rozmarínu.
  4. Mascarpone rozmiešame s cukrom (každý si pridajte toľko cukru ako máte radi) do hladka. pridáme šťavu z 1/2 citróna a nasekaný rozmarín. Poriadne premiešame a dáme na pár minút schladiť.
  5. Naším karamelom polejeme jahody a podávame s vychladenou zmesou z mascarpone. Dobrú chuť.