Jahodové rezy (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Váhala som medzi roládou alebo týmto koláčom. Ja som ho nedokončila. Na vrch mal ísť ešte krém a šľahačka. Nerobila som ho, lebo ho manžel nechcel. Snaží sa schudnúť. Už schudol 6 kíl.

10 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravila som si 5 vajíčok. Oddelila som bielka od žĺtok. Bielka som dala šľahať so štipkou soli. Potom som pridala cukor. Stále som šľahala na najvyšších obrátkach.Pridala som po kvapkách olej zmiešaný s vodou. Nakoniec som po jednom pridávala zĺtka.
  2. Cesto je vyšľahané. Teraz som vypla mixér. Preosiatu múku s kypriacim práškom ručne vmiešam do cesta. Ja som zabudla dať kypriaci prášok:-)
  3. Na plech som dala papier na pečenie. Trochu som ho pomastila a vysypala múkou. Rúru som vyhriala na 200°C, piekla som ho 10 minút. Cesto som piekla na plechu s nízkym krajom. Rozmer plechu je 36 x 26 cm.
  4. Z upečeného cesta som stiahla papier.
  5. Korpus som po dĺžke prerezala.
  6. Zo špajze som priniesla vlaňajší jahodový džem. Sú v ňom aj kúsky jahôd.
  7. Jednu polovicu korpusu som natrela džemom. Na to som položila nenatretú časť.Na to pôjde jahodový puding z čerstvých jahôd.
  8. Umyla som asi 1 kg jahôd. Odstopkovala som ich a tie väčšie som trochu narezala na polovice. K jahodám som pridala 2 vanilky a 3 pl cukru a 1 pl vody.Chvíľu som ich povarila, aby pustili šťavu.
  9. V 100 ml vody som rozmiešala Zlatý klas.
  10. Ten som pridala k jahodám, uvarila som jahodový puding.
  11. Ešte horúci som ho dala na korpus. Kým som čakala, aby mi vychladol puding, prišiel vrchný ochutnávač - manžel:-). Stopol ma, takže som už nerobila nastavený maslový krém. Navrch mala ísť ešte šľahačka. Nevadí, takto je to tiež dobré.
  12. Koľko z neho zostalo je vidieť na tomto obrázku:-)