Jahodové raw košíčky a poháriky (fotorecept)

Autor receptu: mitzy

Tento recept je tak dobrý, tak ľahký a zdravý, že stojí za vyskúšanie. Dostala som sa ku nemu cez kamarátku, ktorá mi poslala link naň zhruba pred rokom. Keď som ho vtedy prvý raz skúsila urobiť, ostal už u nás varený pečený. Pritom je raw :)

12
porcií
45 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny na dobrotu. Šálka má 200 ml. Na tomto recepte je skvelé to, že všetky zložky sú tak chutné samé o sebe, že si budete oblizovať prsty už počas prípravy na hocičom, čo práve vykonávate.
  2. Najprv si pomelieme orechy. Pridáme 3 PL kakaa, nastrúhame zázvor (1 PL) alebp dáme sušený (1 PL), štipku soli, kokosový olej 2 PL a mixujeme.
  3. Pridáme datle a znovu mixujeme, až nám vznikne hmota na korpus.
  4. Hmotu vtlačíme do formy tak, aby bola všade rovnomerná a kopírovala vnútro formičky aspoň 3 - 5 mm. Takto prichystané korpusy si dáme do chladničky.
  5. Teraz si pripravíme plnku. Kešu oriešky osušíme, pridáme avokádo, jahody, zázvor, kokosový olej (2 PL) a med (4 PL). Zmixujeme...
  6. ...až nám vznikne plnka, s ktorou sme spokojní.
  7. Plnku dáme lyžicou do 6-tich košíčkov. Výjde ich 12, ale ja chcem naplniť i poháriky, takže dávam polovičnú porciu. Navrch košíčkov nakrájame jahody, pridáme kokosové lupienky a čučoriedky. V chladničke chladiť pár hodín, najlepšie celú noc.
  8. Potom košíčky opatrne vyberieme z formy nožíkom. Lepšie sú v tomto prípade asi silikónové formy. Ale ide to aj z pevných fajn :) Dobrotu naaranžujeme v ozdobných papierových košíčkoch a podávame ku kávičke. Kým som nemala skvelú formu na muffiny, som korpus dávala do papierových košíčkov. Dá sa i tak, len nie sú také elegantné potom.
  9. A teraz tie poháriky. Ja si vždy poháriky (od medu) vyvarím a nechám uschnúť predtým ako ich naplním nejakou zdravou dobrotou. Naspodok dám datlovo-kakaovo-orechový korpus, potom rovnomerne pridám do pohárov krém z avokáda a kešu, nakoniec zmixované jahody s medom. Hore naukladám čučoriedky a posypem kokosom.
  10. Menovky sú tiež fajn :) nik sa nepobije o dezert! Na cesty pripravené!