Makrónky
Jahodové makrónky (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Moje prvé pečenie makróniek bolo nanič... Ale teraz sa podarili. Určite sa oplatí vyskúšať.
40 ks porcií |
70 minút príprava |
18-20 minút na 150 °C |
Postup
- Pripravené bielky, preosiaty práškový cukor, mandľová, hladká múka, cukrový rozvar, farbivo.
- Bielky vyšľaháme na nižšom stupni (u mňa 3 stupeň) do penista. Postupne počas šľahania pridáme 70 g kryštálového cukru. Zo zbytku cukru s vodu uvaríme hustý cukrový rozvar, ktorý po častiach pridáme do bielkovej hmoty ešte teplý. Šľaháme na vysokom stupni mixérom aspoň 8-10 minút. Vznikne lesklá hmota.
- Do vyšľahanej hmoty pridáme trocha potravinovej farby. U mňa bola červená prášková, zľahka premiešame.
- Následne varechou po častiach vmiešame do bielkovej hmoty mandľovú a hladkú múku, ktorú sme preosiali. Pripravené cesto dáme do cukrárskeho vrecka s rovnou špičkou.
- Podložku, formu na makrónky dáme na plech alebo papier a nastriekame makrónky. Necháme ich aspoň 30 minút zaschnúť na plechu. Plechom zopár ráz pobúchame po stole, aby sme sa zbavili bubliniek.
- Rúru predhrejeme na 160 stupňov, vložíme plech, hneď teplotu znížime na 150 stupňov a pečieme 18-20 minút.
- Trocha smotanu vyšľaháme do polotuha, pridáme mascarpone, vidličkou popučené jahody a došľaháme do tuha.
- Plnku dáme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou plníme makrónky. Dáme do chladničky stuhnúť . Dobrú chuť.
- Moje prvé makrónky boli takéto. Priznávam, vyzerali ako plnené piškóty.