Makrónky

Jahodové makrónky (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Moje prvé pečenie makróniek bolo nanič... Ale teraz sa podarili. Určite sa oplatí vyskúšať.

40 ks
porcií
70 minút
príprava
18-20 minút
na 150 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravené bielky, preosiaty práškový cukor, mandľová, hladká múka, cukrový rozvar, farbivo.
  2. Bielky vyšľaháme na nižšom stupni (u mňa 3 stupeň) do penista. Postupne počas šľahania pridáme 70 g kryštálového cukru. Zo zbytku cukru s vodu uvaríme hustý cukrový rozvar, ktorý po častiach pridáme do bielkovej hmoty ešte teplý. Šľaháme na vysokom stupni mixérom aspoň 8-10 minút. Vznikne lesklá hmota.
  3. Do vyšľahanej hmoty pridáme trocha potravinovej farby. U mňa bola červená prášková, zľahka premiešame.
  4. Následne varechou po častiach vmiešame do bielkovej hmoty mandľovú a hladkú múku, ktorú sme preosiali. Pripravené cesto dáme do cukrárskeho vrecka s rovnou špičkou.
  5. Podložku, formu na makrónky dáme na plech alebo papier a nastriekame makrónky. Necháme ich aspoň 30 minút zaschnúť na plechu. Plechom zopár ráz pobúchame po stole, aby sme sa zbavili bubliniek.
  6. Rúru predhrejeme na 160 stupňov, vložíme plech, hneď teplotu znížime na 150 stupňov a pečieme 18-20 minút.
  7. Trocha smotanu vyšľaháme do polotuha, pridáme mascarpone, vidličkou popučené jahody a došľaháme do tuha.
  8. Plnku dáme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou plníme makrónky. Dáme do chladničky stuhnúť . Dobrú chuť.
  9. Moje prvé makrónky boli takéto. Priznávam, vyzerali ako plnené piškóty.