Jahodová torta

Jahodová torta so želatínou (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Dobrá úroda jahôd a môj menší výmysel. Posúďte sami... Nenáročný recept aj pre začiatočníkov.

10-12
porcií
40 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na cesto.
  2. Vajíčka vyšľaháme s cukrom, soľou do peny, postupne striedavo pridáme olej, mlieko. Nakoniec varechou vmiešame múku. Tortovú formu (26 cm priemer), vyložíme papierom na pečenie, boky vymastíme a vysypeme múkou. Vylejeme cesto, rúru predhrejeme na 180 stupňov, pečieme 20 minút.
  3. Suroviny na tvarohovú plnku a želatínu.
  4. Jahody umyjeme, necháme odkvapkať a pokrájame na malé kúsky. Vychladnutý korpus prekrojíme na polovicu. Obe prekrojene strany pofŕkame jahodovým džúsom. Smotanu so Smetafixom vyšľaháme do polotuha, pridáme tvaroh a došľaháme.
  5. 3/4 krému nanesieme na prekrojený korpus, položíme druhú polovicu korpusu a potrieme zbytkom plnky, uhladíme. Poukladáme jahody (prípadne iné ovocie).
  6. Želatínu pripravíme podľa návodu na obale a vylejeme na ovocie. Tortu dáme do chladničky stuhnúť. Dobrú chuť.
  7. Foto v reze.