Jahodová torta so stečeným jogurtom (fotorecept)
	        Autor receptu: babkamt
	         
	        
	        V nedeľu som pre zmenu upiekla tento koláč.  Na plnku som použila stečenú kyslú 
smotanu s acidofilným mliekom.Pridávam link:
http://varecha.pravda.sk/recepty/stecene-acidofilne-mlieko-s-kyslou-smotanou-f/58729-
recept.html
Postup
- Pripravila som si silikónovú formu s vlnitým okrajom.  Zapla som rúru, nastavila som ju na 180 stupňov. Múku s kypriacim práškom som preosiala do misy. Pridala som vanilkový a kryštálový cukor., kôru z polovičky  citróna.  250 ml mlieka a 110 g masla som zohriala v mikrovlnke. Do vlažného mlieka s maslom som dala 2 vajíčka, dobre som ich v mlieku rozmiešala.
 - Mlieko s maslom a vajíčkami som vyliala do pripravenej múky. Vymiešala som hladké cesto.
 - Silikónovú formu som si dala na plech pre lepšiu manipuláciu. Zdalo sa mi dosť cesta, tak som naplnila ešte 4 malé silikónové formičky.
 -  Jahody som umyla, nechala na sitku odkvapkať. Tento dážď im pomohol. To čo ich ja polievam im nestačí.
 - Do vyhriatej rúry som vložila naplnené formy aj s plechom. Malé som vybrala po 20 minútach, veľkú formu som piekla ešte o 5 minút dlhšie.
 - Upečené som nechala vychladnúť.
 - Medzitým som ochutila cukrom a vanilkou stečené acidká a kyslé smotany .
 - Rozotrela som ho na korpus.
 - Na vrch som dala rozpolené jahody.
 - Poobede, keď prestalo pršať, som sa bola pozrieť na čerešne. Neodolala som a trochu som si z nich natrhala, hoci ešte nie sú celkom zrelé.
 - Stačí si po obede uvariť kávu, k tomu kúsok koláča :-)