Jahodová torta so stečeným jogurtom (fotorecept)
Autor receptu: babkamt
V nedeľu som pre zmenu upiekla tento koláč. Na plnku som použila stečenú kyslú
smotanu s acidofilným mliekom.Pridávam link:
http://varecha.pravda.sk/recepty/stecene-acidofilne-mlieko-s-kyslou-smotanou-f/58729-
recept.html
Postup
- Pripravila som si silikónovú formu s vlnitým okrajom. Zapla som rúru, nastavila som ju na 180 stupňov. Múku s kypriacim práškom som preosiala do misy. Pridala som vanilkový a kryštálový cukor., kôru z polovičky citróna. 250 ml mlieka a 110 g masla som zohriala v mikrovlnke. Do vlažného mlieka s maslom som dala 2 vajíčka, dobre som ich v mlieku rozmiešala.
- Mlieko s maslom a vajíčkami som vyliala do pripravenej múky. Vymiešala som hladké cesto.
- Silikónovú formu som si dala na plech pre lepšiu manipuláciu. Zdalo sa mi dosť cesta, tak som naplnila ešte 4 malé silikónové formičky.
- Jahody som umyla, nechala na sitku odkvapkať. Tento dážď im pomohol. To čo ich ja polievam im nestačí.
- Do vyhriatej rúry som vložila naplnené formy aj s plechom. Malé som vybrala po 20 minútach, veľkú formu som piekla ešte o 5 minút dlhšie.
- Upečené som nechala vychladnúť.
- Medzitým som ochutila cukrom a vanilkou stečené acidká a kyslé smotany .
- Rozotrela som ho na korpus.
- Na vrch som dala rozpolené jahody.
- Poobede, keď prestalo pršať, som sa bola pozrieť na čerešne. Neodolala som a trochu som si z nich natrhala, hoci ešte nie sú celkom zrelé.
- Stačí si po obede uvariť kávu, k tomu kúsok koláča :-)