Jahodová torta so stečeným jogurtom (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

V nedeľu som pre zmenu upiekla tento koláč. Na plnku som použila stečenú kyslú smotanu s acidofilným mliekom.Pridávam link: http://varecha.pravda.sk/recepty/stecene-acidofilne-mlieko-s-kyslou-smotanou-f/58729- recept.html

25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravila som si silikónovú formu s vlnitým okrajom. Zapla som rúru, nastavila som ju na 180 stupňov. Múku s kypriacim práškom som preosiala do misy. Pridala som vanilkový a kryštálový cukor., kôru z polovičky citróna. 250 ml mlieka a 110 g masla som zohriala v mikrovlnke. Do vlažného mlieka s maslom som dala 2 vajíčka, dobre som ich v mlieku rozmiešala.
  2. Mlieko s maslom a vajíčkami som vyliala do pripravenej múky. Vymiešala som hladké cesto.
  3. Silikónovú formu som si dala na plech pre lepšiu manipuláciu. Zdalo sa mi dosť cesta, tak som naplnila ešte 4 malé silikónové formičky.
  4. Jahody som umyla, nechala na sitku odkvapkať. Tento dážď im pomohol. To čo ich ja polievam im nestačí.
  5. Do vyhriatej rúry som vložila naplnené formy aj s plechom. Malé som vybrala po 20 minútach, veľkú formu som piekla ešte o 5 minút dlhšie.
  6. Upečené som nechala vychladnúť.
  7. Medzitým som ochutila cukrom a vanilkou stečené acidká a kyslé smotany .
  8. Rozotrela som ho na korpus.
  9. Na vrch som dala rozpolené jahody.
  10. Poobede, keď prestalo pršať, som sa bola pozrieť na čerešne. Neodolala som a trochu som si z nich natrhala, hoci ešte nie sú celkom zrelé.
  11. Stačí si po obede uvariť kávu, k tomu kúsok koláča :-)