Jahodová torta (fotorecept)

Autor receptu: akeber

Každý rok pečiem jahodovú tortu mojej dcérke k narodeninám , vždy musí byť iná nielen výzdobou , nepečiem veľkú tortu , používam čerstvé jahody. Používam malú okrúhlu formu na pečenie cesta. Pečiem tri cestá, ktoré plním plnkou. Pri tejto torte som pripravila dve plnky.

Suroviny

Postup

  1. Upečieme si cesto. Tri vajíčka, oddelíme bielka od žltka. Do mixéra dáme bielka a rozšľaháme, ubereme na rýchlosti mixéra a pridáme práškový cukor, tri lyžice. Potom pridáme tri žltka, vymiešame pridáme tri lyžice polohrubej múky postupme pridávame prášok do pečiva a nakoniec 0,5 z osmičky masla rozpusteného ale nie horúceho musí byť letné .
  2. Toto je cesto na jeden korpus , ja robím tortu z troch.
  3. Keď sú cestá upečené pripravíme si plnky.
  4. Uvaríme si puding podľa návodu. Keď vychladne, stiahneme z povrchu pudingu kožku , aby nám krém ostal hladký. V miske vyšľaháme maslo a postupne pridávame po lyičkách puding. Maslo a puding by mali mať približne rovnakú teplotu aby sa nám nesekli. Mne sa tak ešte nestalo , ale predsa keby, dá sa to napraviť ponorným mixérom.
  5. Striedavo natreme cestá, pred tým musíme rozdeliť plnku na tri časti. Dve na cestá a jedna na okraje torty. Ja si ponechávam aj trošku na plnku ktorou zdobím povrch torty ,primiešam k nej aj 125 dkg masla a trošku potrav. farb. červené. Boky torty vyzdobíme kokosovou múčkou.Štetcom odstránime z podnosu kokos.
  6. Druhá plnka , tú som použila na povrch torty. Pripravujeme ju až nakoniec, keď už máme cestá natreté pudingovou plnkou , preto lebo sem sa pridáva tortové želé a to musí tuhnúť už na torte. Jahody 10 dkg rozmixuj ponorným mixérom , pridaj 125dkg tvarohu , cukor práš. podľa chuti , rozmixuj. Nakoniec primiešame už len vareškou tortové želé pripravené podľa návodu na obale, nie horúce! musí byť vychladnuté , nie však stuhnuté .Natrieme plnku na povrch ale nie až po okraj, zdobenie bude lepšie držať. Vyzdob si podľa svojej fantázie. Verím že Vám bude chutiť!