Nepečená jahodová torta

Jahodová šarlota

Autor receptu: redakcia

Keď sa čerstvých jahôd najete dosýta, prichádza čas úžasných jahodových maškŕt.

12
porcií
50 (+ chladenie) minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Dno a boky formy s priemerom 24 cm vyložíme papierom na pečenie. Piškóty na jednom konci skrojíme, aby boli rovné. Piškótami obložíme vnútorný obvod formy cukrovou stranou smerom von. Odkrojkami vyložíme dno formy.
  2. Náplň: 200 g jahôd rozmixujeme. Dáme do panvice na slabý oheň. Dva plátky želatíny namočíme do vody, keď napučí, vytlačíme z nej vodu a želatínu vmiešame do rozmixovaných jahôd a rozpustíme. Odložíme bokom schladiť na 20–30 minút, kým zmes na okrajoch mierne stuhne.
  3. Tvaroh vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom. Vmiešame tvaroh. Päť plátkov želatíny namočíme do vody, keď napučí, vytlačíme z nej vodu a rozpustíme ju v miske v parnom kúpeli. Vmiešame do nej 2–3 lyžice ochuteného tvarohu a potom túto zmes vmiešame do zvyšného tvarohu.
  4. Nakoniec do tvarohovej náplne opatrne vmiešame vyšľahanú smotanu.
  5. Jahodové pyré vymiešame dohladka, zmiešame s polovicou tvarohovej zmesi, nalejeme do pripravenej formy, uhladíme a krátko vychladíme, aby zmes stuhla.
  6. Zvyšok tvarohovej zmesi nanesieme na jahodovú vrstvu, uhladíme. Šarlotu prikryjeme a necháme chladiť 6 hodín alebo cez noc, aby stuhla.
  7. Pred podávaním ozdobíme jahodami.