Jahodová roláda

Jahodová roláda

Autor receptu: siuuu

V sezóne jahôd nemôže chýbať ani jahodový koláčik, tento raz to bola jednoduchá ale chutná roláda.

10-12
porcií
15 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Žĺtky som vymiešala v miske lyžicou s práškom do pečiva do peny. Múku som zmiešala s kakaom a práškom do pečiva, a celú zmes som preosiala. Z bielkov a soli som ušľahala tuhší sneh, postupne som zašľahala cukor, žĺtkovú zmes a nakoniec som jemne vmiešala zmes múky, kakaa a prášku do pečiva.
  2. Cesto som vyliala na plech vystlaný papierom na pečenie, rovnomerne som ho stierkou rozotrela a piekla som v rúre zohriatej na 180 °C cca 10 minút. Čas pečenia sa môže líšiť - každá rúra pečie inak, treba sa prispôsobiť vlastnej rúre. Teplé cesto som spolu s papierom stočila a zabalila do vlhkej utierky - a takto som ho nechala vychladnúť.
  3. Na krém som zmixovala mascarpone, cukor a smotanu. Vychladnuté cesto som opatrne rozbalila, odstránila papier na pečenie, potrela som redším džemom, rozotrela som väčšiu časť krému (časť som si odložila na potretie rolády zvonku), krém som posypala nadrobno pokrájanými jahodami, roládu som zavinula, nechala stuhnúť v chladničke cca 3-4 hodiny. Potrela zvyškom krému, posypala strúhaným kokosom, a dozdobila som čerstvými jahôdkami. Taký svieži letný koláčik.