« Naspäť na tento recept

Jahňacia korunka v pistáciovej kôrke s gratinovanými zemiakmi verzia na vytlačenie

To najlepšie z dobrého a najkrajšie z pekného... tak vyzerá stôl, ktorý starostlivo a s nadšením prestierajú Slováci pre svojich najbližších. Oslávenca zvykneme potešiť nielen darčekmi, ale aj hostinou, čo si rozumie s jeho obľúbenými chuťami. Dobrým obedom či večerou tak vieme vyjadriť svoju lásku, priateľstvo a úctu. Skrátka, aj blahoželania kráčajú cez žalúdok.

Autor receptu: redakcia

Postup receptu

Gratinované zemiaky: Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame na tenké plátky. Zmiešame so smotanou, s cesnakom, so žĺtkami a s parmezánom. Dochutíme soľou a korením. Zmes prelejeme na pekáč a uhladíme. Pečieme 1 hodinu pri 160 °C prikryté. Potom ešte asi 15 minút odokryté.

Jahňacie mäso umyjeme a osušíme. Opečieme z každej strany na panvici, osolíme a okoreníme. Potom potrieme horčicou a obalíme v nasekaných pistáciách. Pečieme v rúre pri 170 °C 12 minút. Po upečení mäso prikryjeme alobalom a necháme 10 minút odpočinúť.

Na panvičke zohrejeme maslo, pridáme bôb, osolíme a krátko orestujeme. Hotové zemiaky rozdelíme na tanier, uložíme mäso a dochutený bôb.

Suroviny




4
porcie
120
minút
príprava




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist