Pečené jahňacie mäso
Jahňacia korunka v pistáciovej kôrke s gratinovanými zemiakmi
Autor receptu: redakcia
To najlepšie z dobrého a najkrajšie
z pekného... tak vyzerá stôl, ktorý starostlivo
a s nadšením prestierajú Slováci pre svojich
najbližších. Oslávenca zvykneme potešiť
nielen darčekmi, ale aj hostinou, čo si rozumie
s jeho obľúbenými chuťami. Dobrým obedom
či večerou tak vieme vyjadriť svoju lásku,
priateľstvo a úctu. Skrátka, aj blahoželania
kráčajú cez žalúdok.
4 porcie |
120 minút príprava |
Postup
- Gratinované zemiaky: Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame na tenké plátky. Zmiešame so smotanou, s cesnakom, so žĺtkami a s parmezánom. Dochutíme soľou a korením. Zmes prelejeme na pekáč a uhladíme. Pečieme 1 hodinu pri 160 °C prikryté. Potom ešte asi 15 minút odokryté.
- Jahňacie mäso umyjeme a osušíme.
Opečieme z každej strany na panvici, osolíme a okoreníme. Potom potrieme horčicou a obalíme v nasekaných pistáciách.
Pečieme v rúre pri 170 °C 12 minút. Po upečení mäso prikryjeme alobalom a necháme 10 minút odpočinúť.
- Na panvičke zohrejeme maslo, pridáme bôb, osolíme
a krátko orestujeme. Hotové zemiaky rozdelíme na tanier, uložíme mäso a dochutený bôb.