Jahňacie mäso

Jahňací bok v žinčici

Autor receptu: redakcia

6
porcií
10 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Jahňacie mäso nasolíme a z oboch strán potrieme popučeným cesnakom. Boky otočíme proti sebe. Z vrchnej strany posypeme polovicou sušených byliniek a poukladáme naň plátky slaniny. Pečieme odkryté asi 30 minút pri 200 °C, počas pečenia podlejeme asi 1 dl vody.
  2. Boky otočíme, znova z vrchnej strany ochutíme, obložíme slaninou a znovu pečieme odkryté asi polhodinu. Mäso znovu otočíme, podlejeme žinčicou, prikryjeme alobalom a pomaly dopekáme minimálne 60 minút pri 180 °C.
  3. Upečené mäso vyberieme, žinčicový výpek preložíme z pekáča do menšej nádoby a rozmixujeme ponorným mixérom dohladka.
  4. Mäso podávame so zelenou špargľou, prípadne aj so zemiakovou kašou. Omáčku servírujeme osobitne.