Jahňacie mäso
Jahňací bok v žinčici
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
10 minút príprava |
120 minút tepelná úprava |
Postup- Jahňacie mäso nasolíme a z oboch
strán potrieme popučeným cesnakom.
Boky otočíme proti sebe. Z vrchnej strany
posypeme polovicou sušených byliniek
a poukladáme naň plátky slaniny. Pečieme
odkryté asi 30 minút pri 200 °C, počas
pečenia podlejeme asi 1 dl vody.
- Boky otočíme, znova z vrchnej strany
ochutíme, obložíme slaninou a znovu
pečieme odkryté asi polhodinu. Mäso znovu
otočíme, podlejeme žinčicou, prikryjeme
alobalom a pomaly dopekáme minimálne
60 minút pri 180 °C.
- Upečené mäso vyberieme, žinčicový
výpek preložíme z pekáča do menšej
nádoby a rozmixujeme ponorným mixérom
dohladka.
- Mäso podávame so zelenou špargľou,
prípadne aj so zemiakovou kašou.
Omáčku servírujeme osobitne.
|