Jablkový zós
Autor receptu: frezia68
V detstve sme ho mali na tanieri častejšie,lebo jablká rástli v záhrade a aj varené mäso z polievky sa podobne využívalo.Od vianoc mi zvýšilo v mrazničke morčacie stehno,tak bola polievka a k zósu varené ......
5 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Jablká ošúpeme,umyjeme,nakrájame na osminky a dáme do vody uvariť.Pridáme citrónovú kôru,klinčeky,kúsok škorice a cukor podľa chuti.
- Ak sú polomäkké,pridáme smotanu rozhabarkovanú s múkou,prevaríme a pri tom jablká ešte sa dovaria.Pozor,aby sa nerozvarili.Ja som dala smotanu na varenie,nie šľahačkovú,ale dá sa aj s mliekom.
- Vyberieme škoricu,citrónovú kôru,aj klinčeky,pridáme kúsok masla na zjemnenie....... a DOBRÚ CHUŤ !