Jablkový zós

Autor receptu: frezia68

V detstve sme ho mali na tanieri častejšie,lebo jablká rástli v záhrade a aj varené mäso z polievky sa podobne využívalo.Od vianoc mi zvýšilo v mrazničke morčacie stehno,tak bola polievka a k zósu varené ......

5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Jablká ošúpeme,umyjeme,nakrájame na osminky a dáme do vody uvariť.Pridáme citrónovú kôru,klinčeky,kúsok škorice a cukor podľa chuti.
  2. Ak sú polomäkké,pridáme smotanu rozhabarkovanú s múkou,prevaríme a pri tom jablká ešte sa dovaria.Pozor,aby sa nerozvarili.Ja som dala smotanu na varenie,nie šľahačkovú,ale dá sa aj s mliekom.
  3. Vyberieme škoricu,citrónovú kôru,aj klinčeky,pridáme kúsok masla na zjemnenie....... a DOBRÚ CHUŤ !