Jablkový závin z mrkvového cesta (fotorecept)

Autor receptu: luss44

Včera sme v záhrade vyberali mrkvu a oberali jablká. Napadlo ma tieto dve suroviny skombinovať, priznám sa, sama som bola zvedavá, ale dopadlo to dobre.

20 minút
príprava
30 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Mrkvové cesto som robila podľa rcp na mrkvové taštičky, len som pridala vajíčko a ubrala z tuku. Robila som z trojitej dávky, aby mi vyšli aj záviny aj taštičky. http://varecha.pravda.sk/recepty/mrkvove-tasticky-so-slivkovym-lekvarom/13088-recept.html
  2. Zo surovín som vypracovala cesto, ktoré som dala na 1 hod. do chladničky.
  3. Po vybratí z chladničky som cesto rozdelila na 3 časti. Z dvoch boli záviny, ktoré som rozvaľkala a naplnila strúhanými jablkami, strúham aj so šupkami, posypala škoricou a vanilkovým cukrom.
  4. Hotové záviny som na plechu potrela vajíčkom a dala piecť na 175°C na cca 30 min. Z tretej časti cesta som upiekla taštičky naplnené slivkovým lekvárom.
  5. A tu sú už upečené záviny aj taštičky. Bola som zvedavá na kombináciu chutí mrkvového cesta a jabĺk, ale som spokojná. Nie je to veľmi sladký koláč, nakoľko do cesta cukor nejde, ale prisladí si každý podľa chuti, či už na jablkovú náplň alebo po upečení navrch práškovým cukrom.
  6. Kým som stihla odfotiť, dve taštičky mi z plechu záhadne zmizli ešte zahorúca :)