Jablkový nákyp

Autor receptu: starka

Recept mám z kuchárskej knižky z Bulharska ( od lele Penky ), podobné tu už kolujú tak sa pridávam s takouto verziou

8
porcií
20 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Očistené jablká postrúhame a zmiešame s cukrom a škoricou. Oddelene zmiešame múku, práškový cukor , krupicu a prášok do pečiva
  2. Formu na nákyp si vymažeme maslom a vrstvíme. Najskôr tretinu jabĺk, posypeme tretinou suchej zmesi, pokračujeme s ďalšími tretinami a končíme suchou zmesou. Navrch pokladieme tenké plátky masla.
  3. Pečieme pri 180°C do slabo hneda ( asi 40 min). Vychladíme a vyklopíme z formy. Môže sa ešte poliať čokoládou, ale nám chutil takýto svieži.