Jablkový nákyp
Autor receptu: starka
Recept mám z kuchárskej knižky z Bulharska ( od lele Penky ), podobné tu už kolujú tak sa pridávam s takouto verziou
8 porcií |
20 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Očistené jablká postrúhame a zmiešame s cukrom a škoricou.
Oddelene zmiešame múku, práškový cukor , krupicu a prášok do pečiva
- Formu na nákyp si vymažeme maslom a vrstvíme. Najskôr tretinu jabĺk, posypeme tretinou suchej zmesi, pokračujeme s ďalšími tretinami a končíme suchou zmesou.
Navrch pokladieme tenké plátky masla.
- Pečieme pri 180°C do slabo hneda ( asi 40 min). Vychladíme a vyklopíme z formy. Môže sa ešte poliať čokoládou, ale nám chutil takýto svieži.