Jablkový krémeš (fotorecept)
	        Autor receptu: mesiar50
	         
	        
	        ˙Postup prípravy je jednoduchý.
Postup
- Začneme s prípravou korpusu.
Oddelíme si bielka od žltkov.
 -  5 ks. vaječných bielkov trochu speníme a následne k nim pridáme  5 PL kryštálového cukru.
 -  Bielka potom vymiešame v tuhý sneh.
 - Ďalej do snehu namiešame 5 ks.vaječných žltkov.Robíme to na pomalom chode mixéra len veľmi krátko.
 - A nakoniec do diela metličkou  primiešame 5 PL hladkej múky.
 - Vymiešané cesto vlejeme do papierom vystlanej formy.Boky formy boli už predošle vymastené a posypané múkou.Pečieme v predom vyhriatej rúre pri 180 C zhruba 40 minút.
 - Hotový korpus necháme celkom vychladnúť.
 - Ďalej pokračujeme prípravou jablkovej plnky.Postrúhame si jablká na vačších otvoroch strúhadla.Musíme ich vyždímať a až potom ich dáme smažiť.Hneď k nim pridáme 1 KL mletej škorice,100 g práškového cukru,1 ks vanilkového cukru.Posmažíme ich cca. 5 minút.Keďže sa z nich všetká voda neodparí musíme ich ku koncu smaženia zahustiť strúhankou.Ja som musel použiť 50 g strúhanky.Záleží samozrejme aj na sorte jablk.Tie moje púšťali šťavu jedna radosť.
 - Na obrázku 9 máte možnosť vidieť už hotovú jablkovú plnku.Takúto zvyknem používať aj do jablkových koláčov.
 - Pokračujeme s prípravou pudingového krému. Z  500 ml mlieka ,2 ks. zlatého krému a 2 PL kryštálového cukru uvaríme hustý puding.
 - Z troch kusov bielkov a 2 PL práškového cukru vyšľaháme tuhý sneh ktorý potom namiešame  pomocou mixéra do teplého pudingu.Zmes pudingu necháme za občasného miešania trochu vychladnúť.Ešte vo vlažnom stave ho musíme potom natrieť na poschodie  koláča.
 - Z tortového korpusu si spravíme tri časti.
 - Prízemie torty natrieme jablkovým krémom.
 - Jablkovú plnku zakryjeme plátom korpusu 
 - Poschodie torty natrieme pudingovým krémom.
 - Pudingové poschodie prikryjeme tretím plátom a natrieme ho ľubovolnou polevou.Ja som si polevu spravil zo 100 g mliečnej čokolády a 1 PL slnečnicového oleja ktorú som vymiešal do hladka  na miernom ohni.
 - Prajem vám dobrú chuť.