Jablkový krémeš (fotorecept)

Autor receptu: mesiar50

˙Postup prípravy je jednoduchý.

40 minút
na 180  °C

Suroviny

Postup

  1. Začneme s prípravou korpusu. Oddelíme si bielka od žltkov.
  2. 5 ks. vaječných bielkov trochu speníme a následne k nim pridáme 5 PL kryštálového cukru.
  3. Bielka potom vymiešame v tuhý sneh.
  4. Ďalej do snehu namiešame 5 ks.vaječných žltkov.Robíme to na pomalom chode mixéra len veľmi krátko.
  5. A nakoniec do diela metličkou primiešame 5 PL hladkej múky.
  6. Vymiešané cesto vlejeme do papierom vystlanej formy.Boky formy boli už predošle vymastené a posypané múkou.Pečieme v predom vyhriatej rúre pri 180 C zhruba 40 minút.
  7. Hotový korpus necháme celkom vychladnúť.
  8. Ďalej pokračujeme prípravou jablkovej plnky.Postrúhame si jablká na vačších otvoroch strúhadla.Musíme ich vyždímať a až potom ich dáme smažiť.Hneď k nim pridáme 1 KL mletej škorice,100 g práškového cukru,1 ks vanilkového cukru.Posmažíme ich cca. 5 minút.Keďže sa z nich všetká voda neodparí musíme ich ku koncu smaženia zahustiť strúhankou.Ja som musel použiť 50 g strúhanky.Záleží samozrejme aj na sorte jablk.Tie moje púšťali šťavu jedna radosť.
  9. Na obrázku 9 máte možnosť vidieť už hotovú jablkovú plnku.Takúto zvyknem používať aj do jablkových koláčov.
  10. Pokračujeme s prípravou pudingového krému. Z 500 ml mlieka ,2 ks. zlatého krému a 2 PL kryštálového cukru uvaríme hustý puding.
  11. Z troch kusov bielkov a 2 PL práškového cukru vyšľaháme tuhý sneh ktorý potom namiešame pomocou mixéra do teplého pudingu.Zmes pudingu necháme za občasného miešania trochu vychladnúť.Ešte vo vlažnom stave ho musíme potom natrieť na poschodie koláča.
  12. Z tortového korpusu si spravíme tri časti.
  13. Prízemie torty natrieme jablkovým krémom.
  14. Jablkovú plnku zakryjeme plátom korpusu
  15. Poschodie torty natrieme pudingovým krémom.
  16. Pudingové poschodie prikryjeme tretím plátom a natrieme ho ľubovolnou polevou.Ja som si polevu spravil zo 100 g mliečnej čokolády a 1 PL slnečnicového oleja ktorú som vymiešal do hladka na miernom ohni.
  17. Prajem vám dobrú chuť.