Jablkový kompót bez vody (fotorecept)

Autor receptu: garanco

Ak máte svoje jablká, nie všetky sa vydaria ako maľované. Tie menej pekné využívam na prípravu kompótu, aj keď si poviete "čo už tam kompót", tento potom jeme ako olovrant, alebo ako niečo "pod zub" večer pri telke. Skúste:

2
porcie
10 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Jablká ošúpeme, zbavíme jaderníkov a pokrájame na kocky. Vložíme do nádoby s dvojitým dnom, pokvapkáme šťavou z pol citróna, pridáme opláchnuté hrozienka.
  2. Zakryjeme a teraz položíme nádobu na plyn, rukou vyskúšame teplotu ( keď je pokrývka horúca tak, že ešte udržíme na nej ruku), pri dosiahnutí tejto teploty odstavíme zo zdroja tepla, necháme stáť ešte niekoľko minút a podávame. Kompót je tiež dobrý s kúskom tmavého, maslom pomasteného chleba. Dobrú chuť!