Jablkový zákusok

Jablkový koláčik s pudingom (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Sezóna jabĺk je tu a tak som upiekla jablkový zákusok s čokoládovým pudingom.

50 minút
príprava
30-20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Príprava surovín na jablkové cesto.
  2. Suroviny na kakaové cesto.
  3. Suroviny na jablkovo-pudingovú plnku.
  4. Jablkové cesto: Vajíčka, cukor kryštálový a vanilínový vymiešame do penista. Striedavo pridáme mlieko, olej, múku zmiešanú so sódou bikarbónou a nakoniec nastrúhané jablká premiešané so škoricou. Plech 30x40 cm vyložíme papierom na pečenie, nalejeme cesto. Rúru predhrejeme na 180 stupňov pečieme 30 minút.
  5. Upečený korpus necháme vychladnúť, stiahneme papier na pečenie. Počas pečenia pripravíme plnku: Nastrúhame jablká, dáme variť s cukrom asi 5-7 minút. V mlieku rozhabarkujeme pudingy a vlejeme k jablkám, uvaríme hustý puding.
  6. Plnku necháme trocha vychladnúť nanesieme na jablkový korpus. Upečieme kakaové cesto: Vajíčka, cukor vymiešame do penista, pridáme po častiach mlieko a nakoniec preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Rúru predhrejeme na 180 stupňov, cesto dáme na plech s papierom na pečenie a pečieme 20 minút. Z korpusu odstránime papier a vychladnutý korpus položíme na jablkovú plnku.
  7. Smotanu vyšľaháme do polotuha, pridáme Smetafix a potrieme rovnomerne koláč. Dáme do chladničky stuhnúť. Posypeme čokoládovými hoblinkami a pod.