Jablkový koláč
Jablkový koláč
Autor receptu: redakcia
|
20 ks porcií |
40 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup- Na cesto zmiešame všetky prísady a rozdelíme ho na dve rovnaké časti, jednu dáme do mrazničky, aby sa cesto dalo nastrúhať.
- Pripravíme plnku – na panvici skaramelizujeme kryštálový cukor, pridáme doň za stáleho miešania maslo a očistené nakrájané jablká a dusíme približne 5 minút.
- Pridáme ďalšie ingrediencie, a to badián, celú a mletú škoricu, citrónovú kôru a citrónovú šťavu, vanilkový cukor, kávovú lyžičku jablčného octu. Dusíme ďalších 15 minút.
- Prvú polovicu cesta roztlačíme na plech vyložený pomasteným papierom na pečenie. Podusené jablká rozotrieme na cesto, uhladíme a na to nastrúhame druhú polovicu cesta z mrazničky.
- Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 40–45 minút.
|