Jablkový koláč

Jablkový koláč

Autor receptu: redakcia

20 ks
porcií
40 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Na cesto zmiešame všetky prísady a rozdelíme ho na dve rovnaké časti, jednu dáme do mrazničky, aby sa cesto dalo nastrúhať.
  2. Pripravíme plnku – na panvici skaramelizujeme kryštálový cukor, pridáme doň za stáleho miešania maslo a očistené nakrájané jablká a dusíme približne 5 minút.
  3. Pridáme ďalšie ingrediencie, a to badián, celú a mletú škoricu, citrónovú kôru a citrónovú šťavu, vanilkový cukor, kávovú lyžičku jablčného octu. Dusíme ďalších 15 minút.
  4. Prvú polovicu cesta roztlačíme na plech vyložený pomasteným papierom na pečenie. Podusené jablká rozotrieme na cesto, uhladíme a na to nastrúhame druhú polovicu cesta z mrazničky.
  5. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 40–45 minút.