Jablkový koláč
Jablkový koláč Hurikán (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Jednoduchý, časovo nenáročný spôsob ako pripraviť niečo pre svojich
blízkych.
10-12 porcií |
20 minút príprava |
40-45 minút na 180 °C |
Postup
- Suroviny na cesto.
- Suroviny na krém, ktorý pripravíme ako prvý.
- V mlieku rozhabarkujeme vajíčko, kukuričný škrob, kryštálový a vanilínový cukor. Vlejeme do hrnca a uvaríme hustý krém, ktorý prelejeme do sklenenej misy, zakryjeme fóliou na potraviny a necháme vychladnúť.
- Cesto: Vajíčka s kryštálovým a vanilínovým cukrom a štipkou soli vyšľaháme do hustej svetlej peny. Striedavo pridáme a zašľaháme vlažné mlieko a olej. Do základu po častiach preosejeme a vmiešame múku s práškom do pečiva. Jablká ošúpeme, nakrájame na malé kocky a vmiešame do cesta. Okrúhlu formu s priemerom 26 cm vymastíme maslom a vysypeme múkou.
- Cesto vylejeme do formy. Vychladnutý krém dáme do cukrárskeho vrecka bez špičky.
- Krém nastriekame na cesto do kruhu. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 40-45 minút.
- Po upečení necháme vychladnúť. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
- Ochutnávka...