Jablkový džem (fotorecept)

Autor receptu: flavia

Mali sme doma v špajzi skoro plnú debničku jabĺk, ktoré sa už pomaly začínali kaziť ... a tak som sa inšpirovala receptom, ktorý mi poslala kamarátka, a vznikol tento chutný džem :)

10
porcií
40 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Odvážime si 2 kg jabĺk, s čoho mi vyšlo asi 10 pohárov džemu.
  2. Jabĺčka očistíme a pokrájame.
  3. Necháme variť vo veľkom hrnci s trochou vody asi 15 min.
  4. Potom, keď trocha zmäknú, prichádza na rad "ponorkový" mixér.
  5. 2 balíčky gelfixu zmiešame s trochou cukru a pridáme k jablkám.
  6. A dalej zvyšný cukor.
  7. Miešame, necháme variť a bublať asi 10 minút.
  8. A nakoniec povlievame do vyhriatych pohárikov, zavrieme viečka a poháre na niekolko minút otočíme hore dnom.