Jablkový džem (fotorecept)
Autor receptu: flavia
Mali sme doma v špajzi skoro plnú debničku jabĺk, ktoré sa už pomaly začínali kaziť ... a tak
som sa inšpirovala receptom, ktorý mi poslala kamarátka, a vznikol tento chutný džem :)
10 porcií |
40 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Odvážime si 2 kg jabĺk, s čoho mi vyšlo asi 10 pohárov džemu.
- Jabĺčka očistíme a pokrájame.
- Necháme variť vo veľkom hrnci s trochou vody asi 15 min.
- Potom, keď trocha zmäknú, prichádza na rad "ponorkový" mixér.
- 2 balíčky gelfixu zmiešame s trochou cukru a pridáme k jablkám.
- A dalej zvyšný cukor.
- Miešame, necháme variť a bublať asi 10 minút.
- A nakoniec povlievame do vyhriatych pohárikov, zavrieme viečka a poháre na niekolko minút otočíme hore dnom.