Jablkový džem (fotorecept)

Autor receptu: afataga

Dostala sa som kopu domácich jabĺk, nestriekané, ale strašne červivé, alebo lepšie povedané, preto červivé. Nevyzerali, ze by prežili nejake skladovanie, tak som hľadala na nete, čo s nimi a našla som toto: http://mojerecepty.sk/jablkovy-dzem.html, ja som oproti originálu dala viac rumu a citrónovej kôry a trochu inak som postupovala, lebo som si chcela uľahčiť život

50 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Krvopotne očistené jablká som pokrájala na akési útvary
  2. Dala som ich do hrnca s trochou vody a snažila som sa ich rozvairť, ale sa bránili, takto vyzerali po 20 min.
  3. Kežďže sa mi lenilo ich pasírovať, pučila som ich pučidlom na zemiaky dúfajúc, že počas varenia sa rozpadnú
  4. Pridala som cukor a ostatné ingrediencie, od známeho som si vyžobrala domáci citrón
  5. Varila som a miešala, ale nechceli sa rozpadnúť, tak som vzala ponorný mixér a vybavila som si to s nimi
  6. Dala som do pohárikov a sterilizovala 20 min. na 100°, ja pre istotu všetko sterilizujem, keď už sa s tým babrem, nech sa mi to nepokazí, vyšlo mi 7 pohárikov od väčšej horčice. Džem síce nevyzerá moc vábne, ale krásne vonia od toho citróna.