Jablkový džem (fotorecept)
Autor receptu: afataga
Dostala sa som kopu domácich jabĺk, nestriekané, ale strašne červivé, alebo lepšie povedané, preto červivé. Nevyzerali, ze by prežili nejake skladovanie, tak som hľadala na nete, čo s nimi a našla som toto: http://mojerecepty.sk/jablkovy-dzem.html, ja som oproti originálu dala viac rumu a citrónovej kôry a trochu inak som postupovala, lebo som si chcela uľahčiť život
50 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Krvopotne očistené jablká som pokrájala na akési útvary
- Dala som ich do hrnca s trochou vody a snažila som sa ich rozvairť, ale sa bránili, takto vyzerali po 20 min.
- Kežďže sa mi lenilo ich pasírovať, pučila som ich pučidlom na zemiaky dúfajúc, že počas varenia sa rozpadnú
- Pridala som cukor a ostatné ingrediencie, od známeho som si vyžobrala domáci citrón
- Varila som a miešala, ale nechceli sa rozpadnúť, tak som vzala ponorný mixér a vybavila som si to s nimi
- Dala som do pohárikov a sterilizovala 20 min. na 100°, ja pre istotu všetko sterilizujem, keď už sa s tým babrem, nech sa mi to nepokazí, vyšlo mi 7 pohárikov od väčšej horčice. Džem síce nevyzerá moc vábne, ale krásne vonia od toho citróna.