Jablkový zákusok

Jablkový dezert so šľahačkou

Autor receptu: redakcia

24
porcií
40 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Piškótové pláty: Bielky vyšľaháme s cukrom. Pridáme žĺtky, potom hladkú múku s práškom do pečiva a nakoniec olej. Z cesta upečieme na mastnom papieri dva piškótové pláty pri teplote 200 °C. Netreba sa báť vysokej teploty v rúre. Piškótové pláty sa pečú pri vyššej teplote, pretože chceme, aby cesto bolo vláčne, a nie vysušené.
  2. Plnka: Jablká očistíme a nastrúhame. Pridáme kryštálový cukor, maslo, podlejeme vodou a dusíme, až kým jablká nezmäknú. Keď sú jablká mäkké, vymiešame škrob so studenou vodou a primiešame k jablkám. Necháme vychladnúť.
  3. Zo smotany a z cukru vyšľaháme šľahačku. Do jedného cukrárenského vrecúška dáme vychladnuté jablká a do druhého šľahačku. Na prvý piškótový plát striekame striedavo vedľa seba jablkovú plnku a šľahačku. Posypeme vanilkovým cukrom a škoricou, dáme druhý plat a postup opakujeme. Takto pripravený koláč necháme aspoň hodinu v chladničke. Nakoniec nakrájame.