Jablkový dezert

Jablkový dezert s marcipánom a vanilkovým krémom

Autor receptu: redakcia

5
porcií
30 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Jablká umyjeme, zbavíme jadierok a nakrájame na malé kocky. Marcipán, hrozienka a dve vajcia rozmiešame metličkovým mixérom. Do zmesi pridáme pokrájané jablká a premiešame už iba varechou.
  2. Na pomúčenej doske vyvaľkáme lístkové cesto a narežeme na štvorce podľa veľkosti zapekacích misiek. Cesto vložíme do misiek a naplníme jablkovou zmesou. Okraje cesta potrieme rozšľahaným žĺtkom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C 10 minút.
  3. Dve tretiny mlieka dáme variť spolu s kryštálovým cukrom. Do zvyšného mlieka dáme 2 žĺtky, vanilkový struk a Zlatý klas, rozmiešame a vylejeme do horúceho mlieka. Za stáleho miešania privedieme do varu a povaríme, kým krém zhustne. Zo zvyšných bielkov a z vanilkového cukru vyšľaháme sneh. Jablkové koláčiky podávame s krémom a vanilkovým snehom.