Jablkový cheesecake

Jablkový cheesecake so škoricovou mrveničkou (fotorecept)

Autor receptu: theflyingbaker

Stvorený na jeseň :-)

12-16
porcií
30 minút
príprava
12+15+60 minút
na 180/200/160 °C

Suroviny

Postup

  1. Korpus: Rozomleté sušienky zmiešame s roztopeným maslom a utlačíme ich na dno a okraje formy (priemer 24 cm). Korpus vložíme do rúry predpiecť na cca 10-12 minút na 180 °C.
  2. Jablká ošúpeme, zbavíme jadrovníka a nakrájame na plátky, ktoré v mise zmiešame so škoricou, cukrom a citrónovou šťavou. Plátky rozložíme na plech. Pečieme ich v predhriatej rúre na 200 °C cca 10-15 minút.
  3. Mrvenička: Múku, cukor, škoricu, maslo a ovsené vločky vymiešame v robote s nadstavcom lopatka na mrveničku.
  4. Náplň: Mascarpone vymiešame s kyslou smotanou, vanilkou a cukrom. Primiešame vajcia a nakoniec múku. Na korpus nanesieme polovicu náplne, pridáme polovicu jabĺk. Na ne nalejeme druhú polovicu náplne, pokryjeme druhou vrstvou jabĺk.
  5. Na jablká nasypeme mrveničku.
  6. Pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C cca 60 minút.