Jablkový čaj s vôňou medu a škorice

Autor receptu: izabella929

Našim obľúbeným čajom počas dlhých zimných večerov je jablčkový čaj..

Postup

  1. Pred nedávnom som robila kompoty s jablčkami..mali sme tento rok peknú úrodu, takže som ju spracovala..sú to jablčka letné a na začiatku začali hodne padať...čo bolo zlé som vyrezala a zbytok išiel do kompotov..
  2. Najprv som ich umyla, osušila a začala šúpať...
  3. Šupky som ukladala na plech a jeden deň som nechala sušiť na slniečku...práve boli vysoké teploty...no nedalo sa ich dlho tam nechať, lebo sa zbehli na ich krásnu vôňu všetky osy sveta..doniesla som ich dnu na rošt a ešte pár dní som ich nechala na rošte, aby sa vetrali..
  4. Potom som zapla elektrickú sušičku na ovocie a zeleninu a dosušila úplne...musia byť úplne tvrdé
  5. Usušené tak krásne voňajú medom, že to by niekto ťažko uveril..ak to vyskúšate, určite budete somnou súhlasiť...šupky majú krásnu medovú farbu...ukladala som ich do tohto ozdobného pohára a každú vrstvu som posypala škoricou..uvarený čaj má zlatú farbu..stačí osladiť medom a niet lepšieho čaju na svete..na Vaše udravie...