Jablkový čaj/fotorecept/

Autor receptu: danculka

Pri odkladaní urody sa vytriedilo hodne jabĺk,ktoré je treba spracovať a toto je jeden zo spôsobov....ako neprísť o úrodu.

10 minút
príprava
480 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Jablká si umyjeme a nakrájame na plátky aj s kožou,na sušičke vysušíme tal,aby chrumkali pod zubami ,ako chippsy,mesmú byť mäkké,sú takto veľmi chutné k TV a tiež na čajík,...
  2. takto vysušené jablká si uložíme do uzatvorených pohárov,aby nenasávali vlhkosť,stále musia v pohári klopkať,ako hríby....
  3. keď ich chceme použiť na čaj,tak si rozmixujeme pribl.toľko,koľko spotrebujeme,zalievame podľa sladkosti jabĺk,asi 2čl do 2dl vriacej vody,zastane to na vrch,ako vidno na fotke,ale pomiešaním a naboptnaním klesnu na dno šálky,rýchlo sa vyluhujú,nemá to chybu vyskúšajte...a hlavne diabetici...čaj nesladíme...