Jablkový čaj/fotorecept/
Autor receptu: danculka
Pri odkladaní urody sa vytriedilo hodne jabĺk,ktoré je treba spracovať a toto je jeden zo spôsobov....ako neprísť o úrodu.
10 minút príprava |
480 minút tepelná úprava |
Postup
- Jablká si umyjeme a nakrájame na plátky aj s kožou,na sušičke vysušíme tal,aby chrumkali pod zubami ,ako chippsy,mesmú byť mäkké,sú takto veľmi chutné k TV a tiež na čajík,...
- takto vysušené jablká si uložíme do uzatvorených pohárov,aby nenasávali vlhkosť,stále musia v pohári klopkať,ako hríby....
- keď ich chceme použiť na čaj,tak si rozmixujeme pribl.toľko,koľko spotrebujeme,zalievame podľa sladkosti jabĺk,asi 2čl do 2dl vriacej vody,zastane to na vrch,ako vidno na fotke,ale pomiešaním a naboptnaním klesnu na dno šálky,rýchlo sa vyluhujú,nemá to chybu vyskúšajte...a hlavne diabetici...čaj nesladíme...