Jablkový koláč

Jablkovo-tvarohový koláč (fotorecept)

Autor receptu: betinka60

Tento recept som si sama vymyslela, tak trochu na spôsob strúhaného tvarohového koláča. Ale je naozaj výborný.

30
porcií
90 minút
príprava
45 minút
na 200/160 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv si uvaríme puding zo Zlatého klasu a 500 ml mlieka s lyžičkou cukru. Necháme vychladnúť. Na povrch som dala fóliu, aby sa nevytvorila škrupina.
  2. Pripravíme si cesto, rozdelíme na polovicu, do jednej polovice vmiesime kakao a druhú polovicu, tú bielu, dáme do mrazničky na 15 minút.
  3. Kakaové cesto rozvaľkáme a dáme na vymastený a múkou vysýpaný plech.
  4. Pripravíme si tvarohovú plnku. Tvaroh zmiešame s práškovým a vanilkovým cukrom, pridáme uvarený puding zo Zlatého klasu a nakoniec zo 4 bielkov ušľahaný sneh.
  5. Nastrúhané jablká osladíme podľa chuti. Ja som dala cukru iba trošku, asi tak 3 lyžice, lebo jablká boli dosť sladké. Jablká navrstvíme na tvarohovú plnku.
  6. Vyberieme svetlé cesto z mrazničky a nastrúhame ho na povrch koláča. Cesto som mala zamrznuté za ten čas a výborne sa strúhalo.
  7. Koláč dáme upiecť pri teplote 200 stupňov asi na pol hodiny, až je povrch trochu zapečený, potom teplotu znížime na 160 stupňov. Celkovo sa piekol 3/4 hodiny. Po upečení posypeme práškovým cukrom.