Jablkovo-slaninová fašírka
Autor receptu: flower
Fotkou veľmi neohúri, ale chuť má skvelú :)
Postup
- Slaninu a jablko si nakrájame na kocky. Najprv opražíme slaninu, keď začne púšťať masť tak pridáme jablko a spolu pražíme asi 5-7 minút. Hotovú zmes dáme trocha prechladnúť na tanier pokrytý servítkou a zvyšnú masť necháme v panvici.
- Počas toho si pripravíme mäsko (naše bolo zmesou bravčového a hovädzieho) - ochutíme soľou, čiernym korením a rozmarínom, dobre premiešame a rozdelíme na 8 rovnakých častí. Z každej časti vyformujeme placku s priemerom cca 10 cm.
- Prechladnutú zmes potom rozložíme na 4 placky a každú z nich následne prikryjeme prázdnou plackou a okraje prstami pekne spojíme.
- Ak nám v panvici ostalo málo masti, tak ešte doplníme a burgery vypražíme.
(My sme ich neobaľovali, ale taká možnosť tu samozrejme tiež je)
- Podávali sme ich so zemiakmi a jablkovou "omáčkou" - nakrájané jabĺčka ochutené škoricou a citrónom uvarené v troche vody.