Jablkovo-slaninová fašírka

Autor receptu: flower

Fotkou veľmi neohúri, ale chuť má skvelú :)

4
porcie

Postup

  1. Slaninu a jablko si nakrájame na kocky. Najprv opražíme slaninu, keď začne púšťať masť tak pridáme jablko a spolu pražíme asi 5-7 minút. Hotovú zmes dáme trocha prechladnúť na tanier pokrytý servítkou a zvyšnú masť necháme v panvici.
  2. Počas toho si pripravíme mäsko (naše bolo zmesou bravčového a hovädzieho) - ochutíme soľou, čiernym korením a rozmarínom, dobre premiešame a rozdelíme na 8 rovnakých častí. Z každej časti vyformujeme placku s priemerom cca 10 cm.
  3. Prechladnutú zmes potom rozložíme na 4 placky a každú z nich následne prikryjeme prázdnou plackou a okraje prstami pekne spojíme.
  4. Ak nám v panvici ostalo málo masti, tak ešte doplníme a burgery vypražíme. (My sme ich neobaľovali, ale taká možnosť tu samozrejme tiež je)
  5. Podávali sme ich so zemiakmi a jablkovou "omáčkou" - nakrájané jabĺčka ochutené škoricou a citrónom uvarené v troche vody.