Mliečna ryža

Jablkovo-škoricová ryža v kokosovom mlieku

Autor receptu: ryzasos

Jablkovo-škoricová ryža v kokosovom mlieku je lahodný recept, vhodný ako sladký dezert či raňajky.* Tento jednoduchý recept bude dokonalou voľbou pre tých, ktorí chcú skombinovať exotické chute s tradičnými ingredienciami. Mňam!

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ryžu nepreplachujeme a v hrnci ju zalejeme kokosovým mliekom, pridáme kokosový cukor, mletú škoricu a celú škoricu.
  2. Ryžu varíme na slabšom plameni prikrytú po dobu 15 minút.
  3. Potom do ryže vmiešame nadrobno nakrájané jablko, premiešame a varíme ešte 5 minút, aby jablká zmäkli. Ak ryža pohltila všetko kokosové mlieko, pridáme ešte trochu mlieka, prípadne vody, aby sme dosiahli krémovú konzistenciu.
  4. Po 5 minútach ryžu odstavíme a môžeme ju ihneď podávať.