Mliečna ryža
Jablkovo-škoricová ryža v kokosovom mlieku
Autor receptu: ryzasos
Jablkovo-škoricová ryža v kokosovom mlieku je lahodný recept, vhodný ako sladký dezert či
raňajky.* Tento jednoduchý recept bude dokonalou voľbou pre tých, ktorí chcú skombinovať
exotické chute s tradičnými ingredienciami. Mňam!
2 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Ryžu nepreplachujeme a v hrnci ju zalejeme kokosovým mliekom, pridáme kokosový cukor, mletú škoricu a celú škoricu.
- Ryžu varíme na slabšom plameni prikrytú po dobu 15 minút.
- Potom do ryže vmiešame nadrobno nakrájané jablko, premiešame a varíme ešte 5 minút, aby jablká zmäkli. Ak ryža pohltila všetko kokosové mlieko, pridáme ešte trochu mlieka, prípadne vody, aby sme dosiahli krémovú konzistenciu.
- Po 5 minútach ryžu odstavíme a môžeme ju ihneď podávať.