Mrkvový koláč

Jablkovo-mrkvový koláč s citrónovou polevou

Autor receptu: helena10

Chutný, šťavnatý mrkvový koláč, samozrejme u mňa aj s jablkami...

30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv si urobím mrkvovo-jablkovú ochutenú zmes: v miske zmiešam nahrubo nastrúhané jablká i nahrubo nastrúhanú mrkvu, nadrobno nakrájané sušené slivky, škoricový cukor, sušenú kôru z pomaranča, šťavu z citróna i mandarínky.
  2. Celé vajcia poriadne vymiešam s cukrami a štipkou soli. Pridám pomaly za stáleho miešania vlažné roztopené maslo, mleté orechy. Potom do vaječnej masy dám po častiach vymiešanú jablkovo-mrkvovú ochutenú zmes aj so šťavou. Premiešam. Nakoniec pridám múku zmiešanú s práškom do pečiva aj so sódou bikarbónou. Dôkladne vymiešam cesto.
  3. Hotové cesto vylejem a zarovnám na vyšší plech 24x24 cm zvnútra celý vyložený papierom na pečenie. Vo vyhriatej rúre na 180 stupňov pečiem 30 minút. Skontrolujem špajľou. Upečený koláč nechám vychladnúť na izbovú teplotu.
  4. Povrch koláča natriem citrónovou polevou, ktorú urobím vymiešaním všetkých uvedených surovín. Množstvo a hustotu polevy si môžete upraviť. Po stuhnutí polevy koláč ozdobím. Ak nechcete citrónovú polevu, stačí koláč posypať práškovým cukrom.