Jablkovo-kakaový závin

Autor receptu: marianna76

Tento závin máme radi, z tejto dávky vyjdu tri. Je šťavnatý, kakaový a málo cesta.

120 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. očistíme si jablká, môžu byť i so šupou radšej, lepšie sa potom strúhajú
  2. takto
  3. vymačkáme šťavu, dáme do panvice, pridáme cukre
  4. dusíme
  5. po udusení, pridáme rum - nemusíme, strúhanku, kakao
  6. dobre premiešame a necháme vychladnúť
  7. Na cesto potrebujeme kvások, ktorý si pripravíme. kvasnice + cukor + trochu vlažného mlieka / nie vrelého/ - viem mnohí to tu vieme, ale náhodou ...
  8. Zamiesime si z kvásku a z ostatných surovín na cesto... cesto, ktoré posypeme jemne múkou, prikryjeme utierkou a dáme kysnúť /asi jednu hodinu/
  9. rozdelíme na tri bochníky
  10. Nečakáme, postupne rozvaľkáme a plníme vychladnutou plnkou.
  11. Zavinieme...
  12. Postupne si spravíme tri záviny. Dáme na plech, vyložený papierom na pečenie... alebo dakto aj potiera tukom... Popicháme vidličkou a vložíme do vyhriatej rúry. 180 stupňov / 20 min.
  13. Necháme voľne vychladnúť. Ja som nepotierala ničím, ale kto ako robí... môže sa.