Jablkový závin

Jablkové záviny zo šľahačkového cesta bez kysnutia (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Jednoduchá príprava, ktorú zvládne aj začiatočník. Pohostenie a pochúťka pre veľkých aj malých.

25-30 minút
príprava
45-50 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na cesto.
  2. Na plnku.
  3. Do misy preosejeme múku, pridáme zbytok surovín a rukou vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme do chladničky odležať na 30-40 minút.
  4. Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku a rozdelíme na dve rovnaké časti.
  5. Každé rozvaľkáme natenko, posypeme strúhankou, viď foto. Jablká umyjeme, nastrúhame, pridáme cukor a mletú škoricu podľa chuti. Premiešame a plnku nanesieme na vyvaľkané pláty cesta.
  6. Naplnené zrolujeme do závinov.
  7. Záviny preložíme na plech vymastený maslom. Povrch závinov potrieme rozpusteným maslom. Rúru predhrejeme na 200 stupňov a pečieme 45-50 minút do zlatista.