Jablkový koláč
Jablkové pité
Autor receptu: redakcia
16 porcií |
40 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup- Múku preosejeme, zmiešame
s práškom do pečiva, s cukrom, nastrúhaným maslom, so žĺtkami aj so studenou
vodou. Vypracujeme hladké cesto.
- Cesto zabalíme do potravinovej fólie
a na 10 minút ho dáme do chladničky.
- Medzitým si pripravíme plnku. Jablká
ošúpeme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na tenké plátky. Do misy k nim pridáme cukor, škoricu, hrozienka a nasekané orechy.
- Odpočinuté cesto rozdelíme na dva
rovnaké diely a každý rozvaľkáme na
veľkosť plechu. Plech vymastíme alebo
vystelieme papierom na pečenie
a vložíme naň jeden plát cesta.
- Na cesto rovnomerne rozdelíme
jablkovú plnku a prikryjeme ju druhým
plátom cesta. Cesto ešte popicháme
vidličkou a potrieme dobre rozšľahaným
vajcom.
- Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C
aspoň 30 minút, podľa potreby aj o čosi
dlhšie.
- Upečené pité necháme vychladnúť,
posypeme práškovým cukrom a potom
nakrájame.
|