Obrátený jablkový koláč
Jablkové piškotové rezy (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Jednoduchý recept z babičkovských. Múky a práškového cukru pridáme toľko, koľko vážia vajíčka.
36 porcií |
30 minút príprava |
25 minút na 200 °C |
Postup
- Očistíme si jablká asi 1 kg. Hlboký veľký plech si vyložíme papierom na pečenie, posypeme trocha jemnou strúhankou a naň rovnomerne nastrúhame hrubú vrstvu jabĺk.
- Jablka posypeme škoricovým cukrom. Vajcia si najprv odvážime. Do misky si rozbijeme celé vajcia.
- Vajcia vyšľaháme do tuha s práškovým cukrom. Potom pridáme múku, pol na pol polohrubú a hrubú zmiešanú s kypriacim práškom. Zamiešame. Ak by náhodou cesto bolo hustejšie pridáme troška mlieka.
- Polovicou cesta zalejeme jablká.
- Do druhej polovice cesta pridáme kakao a zamiešame.
- Vylejeme na svetlé cesto a koláč upečieme.
- Upečené a vychladnuté cesto vyklopíme z plechu jablkami na vrch, papier odstránime, koláč mriežkovane polejeme čokoládovou polevou. Keď poleva stuhne, pokrájame na rezy.
- Dobrú chuť!