Jablkové palacinky

Autor receptu: eviana

Keď jablkové, tak ECHT jablkové :) My ich máme radi takéto - jablká sú strúhané na hrubo, preto nie sú tenučké, ako klasické palacinky. Receptov na jablkové palacinky je tu viac, ale takýto na ozaj jablkové som tu nenašla. Recept je po úprave vhodný aj pre pacientov s intoleranciou laktózy, namiesto mlieka pokojne možno použiť vodu či sódu, na chuti im to neuberie.

20
porcií
15 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. ...pripravíme si jablká, umyjeme, očistíme, vyrežeme jadrovníky a ošúpeme šupku
  2. ...pripravíme si suché suroviny: múku, vanilkový cukor, práškový cukor, štipku soli, prášok do pečiva a strúhanú kôru. Vanilkový cukor podľa toho aké sú jablká, ak sú kyselšie, pridáme 2 PL. Ak sú sladšie, stačí 1 PL. Múku pridáme podľa šťavnatosti jabĺk, ak sú suchšie, stačí 300 g. Ak šťavnatejšie, dáme 350 g.
  3. ...jablká si nastrúhame na hrubo, pridáme k nim vajcia
  4. ...spolu vymiešame
  5. ...zmiešame si suché suroviny
  6. ...vysypeme k jablkám
  7. ...všetko spolu zmiešame
  8. ...pridáme mlieko (alt. vodu alebo sódu). Ja som dala len 2 dl, ale pokojne môžete pridať viac - tekutinou regulujeme hustotu cesta.
  9. ...na rozpálenú panvicu dáme trošku tuku - ja som dala bravčovú masť, ale zvyknem použiť aj maslo (kto má osvedčený olej, dá olej) ...lyžicou rozotrieme na plochu panvice v tvare kruhu
  10. ...počas pracovného procesu mi napadlo, že mám takéto niečo - pôvodne to je na oškrabávanie ľadu z okien auta, ale nikdy to nebolo použité, takže som to ako funglovku použila ta roztieranie cesta na panvici - išlo to super :) Opečieme cca 2-3 minúty z jednej strany a obrátime na druhú.
  11. ...opečieme aj z druhej strany a je to. Môj syn ich miluje s marhuľovým džemom (jeho obľúbeným), manžel ich má najradšej posypané zmesou práškového cukru a škorice a mne chutia len také "holé". Prajem dobrú chuť.