Jablkové obojstranné rezy (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Ak mate ešte minuloročné jablká,tak ako ja,tak ich využite na takýto obojstranný koláč.Samozrejme,že môžte použiť aj kupované jabká.

32
porcií
30 minút
príprava
10-12 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Postup

  1. Maslo vymiešame svajco,bielkom, vanilkovým a práškovým cukrom do peny.Pridáme štípku soli,múku zmiešame s kypriacim práškom a zľahka zamiešame.Pridáme mlieko,ak by bolo cesto prituhé,tak pridáme trošku mlieka,tak aby sa dalo rozotrieť.
  2. Potom cesto vylejeme na plech vystlaný papierom a rozotrieme.
  3. Rozotreté cesto potrieme žltkom a posypeme škoricovým cukrom.Na to rozsypeme mandľové lupienky.Ak nemáte škoricový cukor,tak si do vanilkového cukru zamiešajte 1 čl mletej škorice.Ja som to takto urobila,lebo sa mi minul.
  4. Očistené jablká pokrájame na kocky a podlejeme trochou vody,podľa toho ako sú šťavnaté jablká.Ked sú sypké,tak viac.Jablká rozvaríme,pridáme škoricový a kryštalový cukor,
  5. a zavaríme vanilkový puding.
  6. Ešte do teplého pudingu pridáme maslo.Za stalého miešania ho rozpustíme.Puding necháme trocha vychladiť,
  7. Z cesta stiahneme papier a rozrežeme na polovicu.
  8. Na jednú polku vylejeme jablkový puding a zakryjeme druhou,takaby lupienky boli na obidvoch stranách.Koláč vložíme do chladničky,aby puding stuhol a
  9. prekrojíme na polovicu a pokrájame na úhľadné rezy.Dobrú chuť!