Jablkové obojstranné rezy (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Ak mate ešte minuloročné jablká,tak ako ja,tak ich využite na takýto obojstranný koláč.Samozrejme,že môžte použiť aj kupované jabká.
32 porcií |
30 minút príprava |
10-12 minút na 180-200 °C |
Postup
- Maslo vymiešame svajco,bielkom, vanilkovým a práškovým cukrom do peny.Pridáme štípku soli,múku zmiešame s kypriacim práškom a zľahka zamiešame.Pridáme mlieko,ak by bolo cesto prituhé,tak pridáme trošku mlieka,tak aby sa dalo rozotrieť.
- Potom cesto vylejeme na plech vystlaný papierom a rozotrieme.
- Rozotreté cesto potrieme žltkom a posypeme škoricovým cukrom.Na to rozsypeme mandľové lupienky.Ak nemáte škoricový cukor,tak si do vanilkového cukru zamiešajte 1 čl mletej škorice.Ja som to takto urobila,lebo sa mi minul.
- Očistené jablká pokrájame na kocky a podlejeme trochou vody,podľa toho ako sú šťavnaté jablká.Ked sú sypké,tak viac.Jablká rozvaríme,pridáme škoricový a kryštalový cukor,
- a zavaríme vanilkový puding.
- Ešte do teplého pudingu pridáme maslo.Za stalého miešania ho rozpustíme.Puding necháme trocha vychladiť,
- Z cesta stiahneme papier a rozrežeme na polovicu.
- Na jednú polku vylejeme jablkový puding a zakryjeme druhou,takaby lupienky boli na obidvoch stranách.Koláč vložíme do chladničky,aby puding stuhol a
- prekrojíme na polovicu a pokrájame na úhľadné rezy.Dobrú chuť!